Skip to main content

Portrætter

Et portræt er ofte en bestillingsopgave. Men den kan udføres på mange forskellige måder.

Det kan være en buste i beton, det kan være et maleri, en lille akvarel eller det kan være en kæmpe tegning. Lotte Lambæk behersker mange teknikker og stilarter, og derfor kan portrættet både være rettet mod privatsfæren, virksomheden, kæledyrene, babyen eller Kongehuset. 

Dette portræt består af 13 venner, som har været deres rolle og historie at fortælle i portrættet. Det er bygget over Da Vincis “Den sidste Nadver”, men udført i en moderne sort/hvid stil med mange forskellige teknikker. Det endelige værk er en stor tegning, som efterfølgende blev indrammet hos glarmester og givet til en særlig jubilæumsgave.

En baby forskrækkes af en fisk, der bliver kastet op på barnets dyne. En pudsig situation fanget af kunstneren med pastelkridt på papir.

Dette portræt af Dronning Magrethe blevet lavet i forbindelse med regentjubilæet. Det blev siden trykt som plakat for JydskeVestkysten.  

Det traditionelle familieportræt, men hvor personernes historier får en særlig rolle i det endelige motiv.

Et portræt af en virksomheds-fusion. Lotte Lambæk var med på strategimødet i virksomheden med tegnekul og blok. Bagefter blev dette maleri til, som samtidig blev en visuel milepæl og mindmap i en virksomheds historie.