Skip to main content

Det lå i kortene

Så snart Lotte kunne holde på en blyant, var hun i gang med papir og streger som barn.
Retningen mod kunstens verden var givet fra hun var ganske lille, og også musikken kom til at spille en stor rolle i det kunstneriske udtryk. 

Farver på alt

Lotte Lambæk er uddannet grafiker, og har arbejdet med farver, maleri og grafik gennem mange år. Mange af hendes motiver er gengivet i plakatform.

Lotte fortæller

Jeg er optaget af bevægelse og klange. Musikken fylder meget i mit hoved, og jeg omsætter mit musikalske gehør til lærredet.

Musikken bag

Mit barndomshjem var fyldt med instrumenter og musik. Cello, klarinet, saxofon og indtil flere klaverer havde vi. Og gennem 70érnes tynde papvægge kunne man altid høre nogen, der øvede sig hjemme hos os.

Farvernes klang

Toner og klange har altid haft farver i min hjerne. Det bærer min billeder præg af. Jeg har altid tegnet meget, faktisk tegnede jeg vores hjem sønder og sammen. Skolebøger, vægge, skriveborde og selv min forældres seng fik en tur med mine blyanter.

Kruseduller overalt

Og nej, det måtte jeg da ikke! Jeg fik stor skældud, og i skolen fik jeg straf, fordi jeg havde overtegnet mit bord. Lige meget hjalp det. Jeg tegnede videre på min fars ordreblokke, hver jul fik jeg en ny æske farver. Det var det bedste i verden.